Veilig kerk zijn

Voor iedereen die meebouwt aan Mozaiek036 en of de kerk bezoekt willen we een veilige plek zijn. Dit betekent niet alleen dat we diverse vrijwilligers binnen Mozaiek036 vragen om een VOG aan te vragen en een gedragscode te ondertekenen, maar ook dat we proactief en preventief zijn in het hebben van een dialoog over veilig kerk.

Meldpunt

Indien er ondanks onze eigen inspanning vermoeden is van ongewenst gedrag vragen we je dit niet voor jezelf te houden en dit serieus te nemen. Ongewenst gedrag kan lichamelijk, seksueel, financieel, verbaal en of emotioneel zijn. Natuurlijk adviseren we je dit allereerst te melden bij jouw teamleider en of coördinator. Hij of zij is op de hoogte van onze protocollen rondom veilig kerk en wil jou hierbij helpen.

Indien deze route voor jou niet goed voelt dan bieden we de mogelijkheid om hiermee naar onze interne vertrouwenspersonen te gaan. Zij staan klaar om naar jouw verhaal te luisteren en zullen dit uiteraard vertrouwelijk behandelen.

Stichting Evangelisch Meldpunt

Naast onze interne vertrouwenspersonen is Mozaiek036 aangesloten bij SEM (Stichting Evangelisch Meldpunt). Als jij ongewenst gedrag wilt melden maar niet de veiligheid ervaart om dit te doen bij onze vertrouwenspersonen, is het ook mogelijk om contact op te nemen met SEM. Voor meer info, zie: wijzijnsem.nl